Rechtmatigheidscontroles

Rechtmatigheidscontroles

De handreiking rechtmatigheidscontroles is jaarlijks een belangrijk project voor ziekenhuizen. Ziekenhuizen en zorgverzekeraars identificeren door middel van de handreiking risico’s in het declaratieproces. Het correct opstellen en uitvoeren van controles heeft invloed op de financiële impact die de handreiking met zich meebrengt. Het rechtmatigheidsonderzoek is een proces met een veelvoud aan regels en een inspannend controleprogramma.

Careffect voorziet zorginstellingen van advies en helpt bij het uitvoeren en coördineren van rechtmatigheidscontroles. Wij bieden ondersteuning in één of meerdere fases in het proces. Hierbij valt te denken aan ondersteuning bij de coördinatie van controles, hulp bij zorgvuldige correcties en ondersteuning bij het analyseren van de uitkomsten. Ook adviseert Careffect hoe structurele fouten omgezet kunnen worden naar verbeteringen in het registratieproces.  

Bent u benieuwd wat Careffect voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Yvon Heijmans om van gedachten te wisselen over de mogelijkheden.

PROJECTMANAGEMENT

In de afgelopen jaren heeft Careffect ruim ervaring opgebouwd met het uitvoeren en coördineren van de handreiking. Mede hierdoor zijn wij in staat om u te ondersteunen gedurende het gehele proces: van coördinatie en aansturing tot aan het wegwerken van correcties.

CONSULTANCY

Wilt u een prettige afronding van de handreiking 2015 en zelf de focus houden op de reguliere werkzaamheden? Of wilt u tijdig al zoveel mogelijk stappen ondernemen zodat uw processen optimaal voorbereid zijn op de de rechtmatigheidscontroles voor 2016? Careffect helpt u om de handreiking tijdig en volledig af te ronden.

OPLEIDINGEN

Wilt u naar aanleiding van de resultaten van de handreiking uw registratie verbeteren? Careffect biedt een e-learning die met behulp van voorbeelden uit de medische praktijk inzicht biedt in het registratieproces en bijbehorende wet- en regelgeving. Heeft u interesse in de e-learning of een ander opleidingsvraagstukken, neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

088 600 1100
info@careffect.nl
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht